Sposób przygotowania

Z kapusty usuwamy głąb, rozdzielamy liście i blanszujemy je, moczymy bułkę w mleku, filety siekamy na surowo , cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, mieszamy ze sobą filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę doprawiamy, farsz nakładamy na liście i ciasno zawijamy, układamy gołąbki jeden kolo drugiego, na patelni, dodajemy łyżkę masła, wino, wywar, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i dusimy ok 20 min na małym ogniu pod przykryciem, z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do wywaru mieszamy na koniec dolewamy śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 5
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !