Sposób przygotowania

Nerki oczyścić dokładnie z białych żyłek w środku, długo płukać pod bieżącą wodą.
Zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Nerki ponownie wypłukać. Zalać czystą wodą i zagotować, odlać wodę i jeszcze raz zagotować kilka minut.
Wodę z pianą odlać, nerki przepłukać, garnek umyć, zalać ponownie czystą wodą i ugotować, ok 30 min z listkiem laurowym.
Pieczarki i cebulę pokroić niezbyt drobno przysmażyć na oleju i dodać pokrojone na plasterki nerki i przyprawy.
Smażyć ok 15 min podlać bulionem, odparować i na koniec dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu.
podawać z pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygladają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i dobrze4 smakuje
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    cynaderki ostatnio jadłam jak chodziłam do szkoły, koniecznie muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    super! Podoba mi się;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Cynaderki ,hmmm,wspomnienie lat dziecinnych.Zdarzało się,że były mocno pikantne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !