Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w śmietanie dodać do mąki wymieszanej z gałką muszkatołową, przesiekać z masłem i zagnieść ciasto.w rondlu zagrzać miód,wsypać wiórki, wymieszać na gęstą masę, dodać żółtko.Mieszać trzymając na minimalnym płomieniu,nie dopuścić do zagotowania, odstawić ostudzić.Ciasto rozwałkować wykroić szklanką kółka na każde nałożyć nadzienie i zalepić pierożki.Układać na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku.Po wyjęciu natychmiast posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super- ciekawe połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super połączenie - koniecznie do zrobienia
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    oryginalnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię takie innowacje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !