Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki kokosowe z gałką muszkatołową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 13 dag
śmietana kwaśna 130 ml
drożdże 1 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat pół łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
miód 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki kokosowe z gałką muszkatołową

Drożdże rozpuścić w śmietanie dodać do mąki wymieszanej z gałką muszkatołową, przesiekać z masłem i zagnieść ciasto.w rondlu zagrzać miód,wsypać wiórki, wymieszać na gęstą masę, dodać żółtko.Mieszać trzymając na minimalnym płomieniu,nie dopuścić do zagotowania, odstawić ostudzić.Ciasto rozwałkować wykroić szklanką kółka na każde nałożyć nadzienie i zalepić pierożki.Układać na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku.Po wyjęciu natychmiast posypać cukrem pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 21.01.2012 16:39
lubię takie innowacje
Ewelina47 24.09.2011 19:44
ciekawe
Grazyna0211 01.06.2011 17:49
świetny pomysł
AgaS10 28.05.2011 14:47
oryginalnie:)
Ewelina38 17.05.2011 20:17
super połączenie - koniecznie do zrobienia
Ania67 15.05.2011 10:26
Super- ciekawe połączenie smaków
Emilia22 06.04.2011 18:28
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak