Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek, białka na sztywno, żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę , do białek dobrze ubitych dodajemy masę żółtkową i całość zmiksować na wolnych obrotach , na koniec przesiana mękę wymieszaną z proszkiem oraz kakao. Już nie miksujemy tylko lekko mieszamy , wylewamy do formy nasmarowanej tłuszczem i pieczemy do suchego patyczka 40 minut w 180 st. Przygotować krem .Mleko skondensowane gotowane do 3 godzin albo ewentualnie gotową masę krówkową wyłożyć do miski, ucierać dodawać margarynę albo masło i dodać pokruszone drobniutko bezy i odrobinę spirytusu, tylko żeby krem nie był za rzadki. Gotowy krem wykładamy na upieczony chłodny biszkopt a na wierzch ciasta układamy mandarynki .Wstawić do lodówki. Jeszcze posypujemy migdałami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    wygląda przepysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    zrobię taką
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    smaczne to ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !