Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grochem i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 500 gram
cebula 3 szt
masło 3 łyżki
orzechy 100 gram
szczypiorek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grochem i orzechami

Ciasto: 35dkg mąki, 1 jajko, olej.Groch zalać zimną wodą i moczyć przez noc.Ugotować w tej samej wodzie,przestudzić i zmielić.Cebule posiekać i zeszklić na maśle,i dodać do grochu.Orzechy posiekać i dodać do grochu,wymieszać z farszem i doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli .Zaparzyć mąkę małą ilością wrzątku.Dolewając 1/2 szklanki wody z 1łyżką oleju zagnieść ciasto.Rozwałkować wykroić szklanką krążki i nałożyć farsz.Zlepić pierogi i ugotować w posolonej wodzie.Resztę masła roztopić,wymieszać ze szczypiorkiem i polać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.01.2014 15:34
ciekawy farsz i zazdroszczę pięknego wykończenia ja nie umiem tak
Ada-Gaba 13.12.2013 11:18
znakomity farsz
anemon 04.04.2013 17:32
Lubię farsz z grochu do pierogów, a u Ciebie ciekawe połączenie grochu i orzechów.
Krystyna32 25.08.2012 08:40
fajne
Łukasz15 08.06.2012 09:38
smaczne
IZABELA29 02.11.2011 07:07
nigdy nie robiłam
Wafelek2601 30.10.2011 09:23
pyszne
Ania67 04.06.2011 08:29
bardzo fajne połączenie
alaaa 31.05.2011 21:50
ciekawy przepis
misia53 03.05.2011 12:08
bardzo ciekawe
IZABELA29 28.04.2011 15:11
pyszne zapewne
ben-ka 28.04.2011 14:38
Jaki to ma smak????? ciekawy farsz,ciekawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak