Sposób przygotowania

Ciasto: 35dkg mąki, 1 jajko, olej.Groch zalać zimną wodą i moczyć przez noc.Ugotować w tej samej wodzie,przestudzić i zmielić.Cebule posiekać i zeszklić na maśle,i dodać do grochu.Orzechy posiekać i dodać do grochu,wymieszać z farszem i doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli .Zaparzyć mąkę małą ilością wrzątku.Dolewając 1/2 szklanki wody z 1łyżką oleju zagnieść ciasto.Rozwałkować wykroić szklanką krążki i nałożyć farsz.Zlepić pierogi i ugotować w posolonej wodzie.Resztę masła roztopić,wymieszać ze szczypiorkiem i polać pierogi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaki to ma smak????? ciekawy farsz,ciekawy:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne zapewne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię farsz z grochu do pierogów, a u Ciebie ciekawe połączenie grochu i orzechów.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomity farsz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawy farsz i zazdroszczę pięknego wykończenia ja nie umiem tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !