Sposób przygotowania

Buraki, miałam 2 nieduże, ugotowałam a po wystudzeniu obrałam i pokroiłam na nieduże cząstki. Pomarańcze wyszorowałam, okroiłam ze skórki bardzo ostrym nożem - tak żeby razem z wierzchnią skórką ściąć także błonkę okrywającą owoc. Z cząstek wycięłam fileciki. Z pozostałości owocu wycisnęła sok, do którego dodałam sok z cytryny, miód, oliwę, pieprz ziołowy i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Mieszanką zalałam buraczki, wymieszałam i odstawiłam na 1-2 godziny. Przed podaniem dodałam fileciki z pomarańczy.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawy jestem jak smakuje...
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    paweł, mnie bardzo, ale to kwestia gustu - w/g mnie słodka pomarańcza świetnie współgra ze słodkawym burakiem!
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    o, dobry pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    wyglada zachecajaco i jestem pewna, ze smakuje równie dobrze
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    napewno smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    oryginalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pomysłowe
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    dla mnie niejadalne, fe
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    pomarańcza z cebulą, chyba już pani przesadziła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !