Sposób przygotowania

trzy galaretki rozpuścić każdą w półtoraj szklanki wody każdą w osobnym naczyniu tak żeby po zastygnięciu pokroić je w kostki mleko 3,2% jeden litr zagotować z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym po zagotowaniu wystudzić rozrobić 6łyżek dużych żelatyny tak jak na opakowaniu i dolać do mleka dobrze wymieszać galaretki pokrojone w drobną kostkę wyłożyć do tortownicy wlać na to tężejące mleko i wstwić do całkowitego stężenia do lodówki mdzy czasie przygotować czwartą galaretke w pół litrze wody i łyżeczką żelatyny gdy zacznie lekko tężeć wylać do tortownicy na mleko i czekać aż stężeje

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !