Sposób przygotowania

1. Zagotuj wodę z masłem i solą. Wsyp mąkę, energicznie mieszaj drewniana łyzką, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Ostudź. Ciasto miksuj, dodając jajka.
2. Pergamin potnij na kwadraty 8x8cm. Ciastem napełnij szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskaj kółka na kawałki pergaminu. Wkładaj na rozgrzany olej tak, by ciasto było pod pergaminem. Zdejmij go, gdy oponki zaczną od niego odchodzić. Oponki usmaż na złoto. Osącz, polukruj.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pyszne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wyszły przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo kusząco wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !