Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecki przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 kg
masło 2 szt
miód 25 dag
jajko 3 szt
cukier 3/4 szk
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
mleko 0,5 litra
kasza manna 2 łyżki
cukier puder 0,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Grecki przekładaniec

1. Ciasto: zagnieść wszystkie składnik (1 kostka masła)i. Ciasto podziel na 3 części. Odmierz 3 kawałki folii aluminiowej ( tak by się mieściły na blasze), na nich rozwałkuj kawałki ciasta. Piecz ok 10 min w temp 180 stopni. Ułóż jeden na drugim. Gdy placki zmiękną, folię zdejmij.
2. Krem: kaszę manną ugotuj na mleku, ostudź. Masło utrzyj z cukrem, połącz z kaszą i olejkiem. Kremem przełóż placki, lekko dociśnij. Udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 30.09.2012 21:34
pyszny :)
Anna152 05.05.2012 07:11
swietny
Grazyna0211 10.06.2011 07:42
robołam coś podobnego bardzo dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak