Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Norweski placek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 30 dag
żółtko jajek 4 szt
jogurt bananowy 1 szt
śmietana kremówka 1,5 szklanki
banan 2 szt
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Norweski placek

1. Białka ubij, połącz z orzechami i 15 dag cukru pudru. Wlej do okrągłej formy, piecz 30-40 min w temp. 170 stopni.
2. Masa:śmietanę ubij. Banany zmiksuj. Żółtka ubij z resztą cukru pudru. Dodaj śmietanę, jogurt i masę bananową, wymieszaj. Wylej na ostudzone ciasto. Zamroź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.12.2013 09:34
fajny placek
IwonaKa 04.11.2013 00:09
zjadłabym,moje smaki
alaaa 13.05.2011 21:07
na pewno będzie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak