Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z borowików i rukoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
sałata kędzierzawa 0,5 szt
sos
miód 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 30 dag
orzeszki ziemne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z borowików i rukoli

Grzyby oczyść,opłucz,osusz,pokrój na plastry.Rukolę i sałatę opłucz i osusz.Orzeszki upraż na suchej patelni.Przygotuj sos:miód wymieszaj z octem i oliwą,przypraw do smaku solą i pieprzem.Na patelni rozgrzej olej,wrzuć borowiki,smaż na średnim ogniu około 8 minut,od czasu do czasu mieszając.Oprósz solą i pieprzem.Rukolę i sałatę rozłóż na talerzu,posyp orzeszkami,polej sosem.Na wierzchu ułóż gorące grzyby.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.05.2011 07:50
ciekawa
Ania67 18.05.2011 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak