Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEB BANANOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 1 szkl
jajko 4 szt
ryż 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
olej 0,5 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
banan 1,5 rozgnieciony

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEB BANANOWY

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i ryżem. Do rozgniecionych bananów dodajemy jaja, cukier, olej i sok. Wszystko miksujemy stopniowo, aż ciasto będzie gładkie. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180-200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.04.2011 23:05
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak