Sposób przygotowania

Najpierw przygotowywujemy farsz:
Mięso z krabów, krewetki koktajlowe, pomidory i łososia należy zmielić w maszynce, następnie wymieszać z bradny i parmezanem. Doprawić do solą i pieprzem do smaku. Farsz przełożyć do woreczka foliowego i odciąć róg torebki.
Potem robimy sos:
bazylię, czosnek i orzeszki pinii należy zmiksować z oliwą żeby powstała półpłynna masa. Doprawić do do smaku solą. Do szerokiego garnka wlewamy 2l. wody, pół łyżeczki soli i trochę oliwy. Całość gotujemy. Na wrzątek wrzucamy płaty lazanii i gotujemy je al dente. Na płaty makaronu wzdłuż szerokiego boku wyciskamy farsz i zwijamy w rulon. Kładzimy to na blachę posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez parę minut.Przed podaniem należy skropić sosem i udekorować świeżą bazylią i cząstkami pomidora.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Wyśmienity przepis, tego szukałam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wykwintne danko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !