Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy 1 kg
ocet 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt.
szpinak mrożony 20 dag
masło 3 łyżki
jajko 1 szt.
parmezan starty 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina ze szpinakiem

Mięso opłucz. Zalej wrzątkiem z octem, odstaw na 5 minut. Wyjmij, osącz, natrzyj solą , pieprzem i 2 posiekanymi ząbkami czosnku. Odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Szpinak rozmróź, podduś na łyżce masła. Dopraw solą i pieprzem, przestudź. Wymieszaj z żółtkiem, parmezanem i ubitym białkiem.
W środku mięsa zrób nacięcie długim nożem. Napełnij je niezbyt ciasno szpinakowym farszem, zaszyj końce.
Mięso ułóż w brytfannie, posmaruj masłem. Piecz w temp. 220 stopni, polewając wytwarzającym się sosem, aż się zrumieni. Potem jeszcze piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 21.12.2011 18:29
zdrowy przepis :)
Krystyna32 18.08.2011 19:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak