Sposób przygotowania

CIASTO : Z żółtek i cukru robimy kogel mogel , dodając szczyptę soli. Do żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao a potem pianę i dokładnie mieszamy łyżką Pieczemy 40 minut w 180 st. Po wyjęciu przekroić na pół . PONCZ : Wlewamy wodę do 2 szklanek tylko ciepłą a do nich cukier , sok z cytryny i rum i nasączamy dwie połówki ciasta bardzo dobrze nasączyć. BITA ŚMIETANA : Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie - kilka łyżek i odstawić do wystygnięcia , tylko uważajmy aby się nie ścięła .Kiedy żelatyna stygnie ubijamy śmietanę , dodając pod koniec cukier puder , cały czas ubijamy dodając powoli żelatynę . POLEWA : Czekoladę łamiemy na kawałeczki, dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietanki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej , mały garnuszek z czekolada i śmietaną w stawiamy do większego garnka z wodą , która cały czas się gotuje . Mocni nasączone , ponczem , przełożone bitą śmietaną ciasto polewamy polewą i kroimy na kwadraty na na każdym kwadracie robimy dekoracje z bitej śmietany.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pysznie wygląda i tak też musi smakować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetny kremik!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jak z lady, pięknie ją zrobiłaś ;)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam ciasta dekorować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    jak nazwa mowi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbam ją
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Najlepsze ciacho, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !