Sposób przygotowania

Chudą wołowinę umyć,pokrajać w kostkę o boku 3cm.Cebulę drobno pokrajać i zrumienić na tłuszczu,dodać posiekany czosnek,kminek i pokruszony majeranek oraz paprykę w proszku,wymieszać dodać trochę wody i dusić.Gdy woda nieco odparuje wrzucić zrumienione mięso,ponownie dodać trochę wody i dusić.Jeżeli mięso jest już nieco miękkie,dodać pokrajaną w paski paprykę i w cząstki pomidory.Miękką potrawę doprawić ostrą i słodką(dla koloru)papryką.Podczas gotowania należy zwracać uwagę,aby porkolot dusił się w krótkim i gęstym sosie.Podawać z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !