Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porkolot wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 800 g
smalec 100 g
cebula 200 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek ząbki 1 szt
pomidory 100 g
papryka zielona 100 g
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: porkolot wołowy

Chudą wołowinę umyć,pokrajać w kostkę o boku 3cm.Cebulę drobno pokrajać i zrumienić na tłuszczu,dodać posiekany czosnek,kminek i pokruszony majeranek oraz paprykę w proszku,wymieszać dodać trochę wody i dusić.Gdy woda nieco odparuje wrzucić zrumienione mięso,ponownie dodać trochę wody i dusić.Jeżeli mięso jest już nieco miękkie,dodać pokrajaną w paski paprykę i w cząstki pomidory.Miękką potrawę doprawić ostrą i słodką(dla koloru)papryką.Podczas gotowania należy zwracać uwagę,aby porkolot dusił się w krótkim i gęstym sosie.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak