Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 250 g
cebula 100 g
ziemniaki 1000 g
pomidory 100 g
papryka 50 g
smalec 40 g
kminek Prymat 1 g
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Cebulę pokrajać w kostkę,przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor,dosypać papryki,a następnie obsmażyć pokrajane w kostkę mięso.Dodać kminek,drobno posiekany czosnek,pomidory bez skórki i paprykę,posolić zalać wodą tak,aby przykryła zawartość garnka i dusić na wolnym ogniu.W miarę potrzeby uzupełniać wodą,a gdy mięso jest prawie miękkie,dodać pokrajane w kostkę ziemniaki i zalać wodą tak,aby wszystko było nią przykryte.Gotować do miękkości.Przyprawić ostrą papryką.Potrawa nie może mieć rozgotowanych ziemniaków ani mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak