Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cordon bleu ze schabu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 750 g
szynka 250 g
estragon do smaku
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 2 szt
mąka 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
tłuszcz 120 g
ser gouda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cordon bleu ze schabu

Mięso pokroić na 5grubych kotletów,lekko rozbić,każdy kotlet rozciąć poziomo do połowy,tak,aby powstała kieszeń.Kotlety natrzeć solą i ziołami.Szynkę pokroić na 5plasterków,ser żółty również na 5plasterków.W kieszeń włożyć plaster szynki i sera,tak,aby nie wystawały poza krawędzie kotletów,przycisnąć mocno dłonią,a jeśli trzeba spiąć wykałaczką.Kotlety panierować w mące,jajku i bułce,smażyć ok.10minut z każdej strony.Podawać z ziemniakami lub ryżem oraz zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.04.2011 12:57
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak