Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotować i wystudzić. Zmielić w maszynce. Dodać jajo i taką ilość mąki ziemniaczanej, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Kiedy już wyrobimy ciasto, uformować małe kuleczki i z jednej strony palcem wygnieść dziurkę. Ugotować w osolonym wrzątku. Podać polane sosem lub posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.03.2014 07:51
często robię takie kluski
Ewelina38 27.09.2013 17:40
jak dla mnie jest to danie, które chyba nigdy mi się nie przeje :)
IlonaAlbertos 03.12.2012 00:31
Robię je dość często i zawsze szybko znikają.
berys18 01.12.2012 09:54
pyszne
Ada-Gaba 16.10.2012 10:56
moje ulubione
Anna152 08.05.2012 09:33
mniam
ben-ka 13.02.2012 09:02
bardzo lubię kluski śląskie:)
Iwusia 05.01.2012 18:25
robię wg podobnego przepisu , więc mogę powiedzieć, że smakują znakomicie
Wacław 05.01.2012 10:42
pycha,poproszę o porcyjkę !
Brigitte 04.12.2011 16:07
mniam :)
iga2 12.06.2011 23:35
uwielbiam
Anna138 12.05.2011 23:29
pyszne
IKrakowianka 06.05.2011 22:15
moje ulubione kluski!
Seba 01.05.2011 10:59
pycha
hastalavista 17.04.2011 16:21
świetne!
Iwona51
Iwona51 14.04.2011 19:32
super
Motorek 14.04.2011 17:55
smaczne
MAR3STA 06.04.2011 23:39
proste i przepyszne danie;)
mirosława4 06.04.2011 21:26
fajne
Sylwia88 06.04.2011 10:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak