Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bakaliowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jaja 6
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
olej 3/4 szklanki
jabłka 4 szt.
rodzynki 100 g
orzechy 100 g
śliwki suszone 10-20 szt.
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bakaliowe

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, następnie powoli dodawać olej ciągle miksując. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kawę. Zmiksować.
Rodzynki sparzyć, odsączyć. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Jabłka i banany pokroić na pół plasterki.
Orzechy rozdrobnić. Wszystkie bakalie i owoce wymieszać z ciastem.
Blachę natłuścić i posypać bułką tartą; wypełnić ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 04.03.2012 22:32
mmm, z kawą, bardzo fajne :)
Aida 01.05.2011 18:37
dziękuję! proszę spróbować jak smakuje :)
bami 30.04.2011 22:51
Oj wygląda smakowicie! :)
Nina7 06.04.2011 12:45
pyszności:)
ben-ka 06.04.2011 09:29
Fajne to Twoje ciacho:)
Yvonne 06.04.2011 08:59
świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak