Sposób przygotowania

PORCJA 2 kg schabu – w przypadku np. 1kg schabu wszystko zmniejszamy o połowę.
Czas gotowania zawsze taki sam.


Do wody dodać wszystkie przyprawy i zagotować. Do wrzącej zalewy włożyć schab i gotować 5 (pięć) minut. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia. Najlepiej na całą noc i pod przykryciem.

Po wystygnięciu do temperatury pokojowej wyjąć mięso, ponownie zagotować tą samą zalewę i do wrzątku włożyć ponownie schab. Gotować 3 (trzy) minuty. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia.
Wyjąć z zalewy po wystygnięciu i smacznego.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !