Sposób przygotowania

Zimne masło posiekać z mąką,dodać żółtko i szczyptę soli,szybko zagnieść.Owinąć folią,odłożyć na 30 minut.
Pory oczyścić,białe i zielone części pokroić w talarki.Wrzucić na rozgrzane masło,smażyć 5 minut.Doprawić solą i pieprzem kajeńskim.Zagotować śmietankę,dodać pokrojony ser camembert.Mieszać, aż ser się roztopi.Przestudzić,dodać jajko,doprawić pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkować nakłuć widelcem i piec 20 minut w 180 st.C.Upieczone ciasto posypać parmezanem,wyłożyć na to pory,polać sosem serowym i piec jeszcze 20 minut w 200 st.C

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    iza15

    ciekawe
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę kiedyś wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    zapowiada się smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś nowego, chętnie skorzystam z przepisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !