Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bardzo makowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1,5 szklanki
cukier 10 łyżek
drożdże świeże 5 dkg
masło 1/4 kostki
masa makowa 2 puszki
jajko 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bardzo makowa

Z droźdzy, mleka i cukru przygotować rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Masę makową wymeszać z rodzynkami. następnie przesiać makę, dodać rostopione masło, jajka i wlać do tego rozczyn, uformować kulę z ciasta następnie długi wałek, rozwałkować równo, układac mase makową i zwijać ciasno w roladę. Można naciąć na górze roladę i posmarować jajkiem rozmąconym. Piec w temp.170 stopni około 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.09.2012 00:20
dobra
Andysz 18.04.2012 12:58
uwielbiam mak!;)
Agiatis 05.07.2011 08:00
bardzo makowa - przepyszne:)
IlonaAlbertos 29.05.2011 23:27
Uwielbiam takie z dużą ilością maku.
RenataZ-et 17.05.2011 23:02
wygląda wyśmienicie
monika154 08.04.2011 12:48
pyszne
ada12302 07.04.2011 21:43
bardzo lubię
Agnieszka_B 07.04.2011 13:43
Maku rzeczywiście dużo - pycha!
agnieszka137 05.04.2011 22:53
świetny, lubię tak dużo maku:)
accee 05.04.2011 22:44
Dobre
Mala 05.04.2011 22:10
ile maku to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak