Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 55 dag
seler 20 dag
marchewka 20 dag
pietruszka 20 dag
cebula 2 szt.
rosół ¼ litra
margaryna 2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana ½ szklanki
żółtko jajek 1 szt.
mleko
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ragout grzybowe

W garnku stopić tłuszcz. Oczyścić grzyby, pokroić wrzucić do garnka. Cebulę obrać, wypłukać, posiekać, wrzucić do garnka. Smażyć. Warzywa obrać i pokroić na paski krótkie i cienkie, dodać do garnka, podlać rosołem dusić razem wszystko. Śmietanę wymieszać z mąką, zagęścić zupę, zagotować. zdjąć z ognia dodać żółtko rozmieszane z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, kwaskiem cytrynowym, cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak