Sposób przygotowania

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar.
Fasolę obrać z włókien, umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kawałki a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Wywar przecedzić, marchewkę, selera pokroić w kostkę i dodać ponownie do wywaru.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki i dorzucić do wywaru.
Kalafior wyczyścić, pokroić na małe kawałeczki, dodać do gotującej się zupy.
Fasolę odcedzić i ją również wrzucić do wywaru.
Gotować, w międzyczasie zupę doprawić pieprzem, zielem angielskim, cukrem, liściem laurowym, kostką rosołową.
Pod koniec gotowania doprawić mąką wymieszaną z mlekiem i zaprawić śmietaną. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pięknie podana zupka;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !