Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek jarzynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki sredniej wielkosci 4
marchewki 2
zielonej pietruszki 2 gałązki
smalcu duza lyzka
Liść laurowy suszony Prymat kilka
kilka zaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskieg
zakwas na żur wg upodoban
kwaśnej śmietany 1/2 szkl
wody 2 ltry
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żurek jarzynowy

do gotujacej sie wody dodajemy smalec i wszystkie przyprawy ,gdy calosc sie zagotuje dodajemy pokrojone w kostkw ziemniaki i pozostałe warzywa oraz zielona pietruszkę i gotujemy na srednim ogniu az skladniki beda miekkie ,ale nie rozgotowane ,odstawiamy zupę z ognia zalewamy zakwasem smakujemy ponownie stawiamy na ogien zagotowujemy doprawiamy do smaku i laczymy z lekko ubitą smietaną . podajemy z drobnymi grzankami z tostowego chleba:)polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.05.2011 20:47
przyznam, że z kalarepą nie robiłam
Margo1 15.04.2011 17:33
pysznosci
Margo1 15.04.2011 17:33
pysznosci
alaaa 11.04.2011 19:58
ciekawy przepis
matii6 07.04.2011 20:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak