Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta z lina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1,5 kg
sól
Przybranie sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: galareta z lina

Rybę sprawić, odjąć głowę i ogon, zdjąć filety z ości, obrać ze skóry, posolić odstawić. Przygotować wywar z warzyw i odpadów ryb, odcedzić, posolić, zagotować. Filety podzielić na równe porcje, na wrzący wywar wrzucić po parę kawałków, ugotować na małym ogniu ok. 15 minut, rybę wyjąć zachowując ostrożność, pozbawić ją ości. Przygotować foremki, dno zwilżyć stygnącą galaretą, ułożyć przybranie, gdy przybranie zastygnie nałożyć rybę, zalać stygnącą galaretą, zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 15.12.2011 20:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak