Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 1 kg.
jajko 3 sztuki
mąka 1/2 szkl.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat - -
sok z cytryny - -
olej do smażenia - -
sól - do smaku
ziemniaki - -
masło 2 łyżki
mleko 1/4 szkl.
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI

Filety odsączyć, osuszyć, opruszyć solą, przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym i czarnym i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na jakąś godzinę czasu. Po czym czasie filety obtaczamy w kolejno w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na oleju.

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, odparowujemy, gnieciemy, dodajemy masło i mleko, ponownie gnieciemy. Wykładamy na talerz specjalną łyżką do porcjowania ziemniaków. Dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.12.2013 10:19
ja już pangi nie jem
MAR3STA 06.04.2011 23:46
super szybki piątkowy obiad;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak