Sposób przygotowania

do 2 szklanek rosołu wsypujemy opłukana kaszę gotujemy na niewielkim ogniu do miekkosci , watróbkę dokladnie obieramy z blon zalewamy wrzaca woda trzymamy minutkę odsaczamy kroimy w niewielkie kostki ,gdy kasza zmiekknie dodajemy pozostały rosół watrobkę zagotowujemy(jeden raz)sciagamy z ognia dodajemy zielenine , podajemy nie pozniej niz 10 min po przygotowaniu w przeciwnym raze zupa zgęstnieje i zmętnieje:) trzeba szybciutko zjęść ale znika szybko bo pyszna:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tradycyjny krupnik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobra zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam taki krupnik
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    niam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !