Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kabaczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 100 g
cebula 20 g
tłuszcz 10 g
mąka 2 g
śmietana 50 g
koperek 5 g
sól
papryka mielona
grzanki 80 g
koper 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kabaczków

Kabaczka oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Pod koniec duszenia oprószyć mąką. Do cebuli dodać paprykę, kabaczek i część drobno pokrojonego koperku, dusić pod przykryciem. Dodać sól, zalać wodą i gotować na słabym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku i posypać pozostałym koprem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak