Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt.
śmietana 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
sól
pieprz
zielenina
żołądki
serca

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z grzybów

Grzyby wypłukać, obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Stopić tłuszcz i podsmażyć cebulę z grzybami, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, połączyć z smażonymi grzybami i cebulą, zagotować. Surowe żółtko wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak