Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka włoska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 60 g
jajko 1 szt.
mleko 60 g
zer zółty 75 g
pory 50 g
tłuszcz 2 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka włoska

Bułkę pokroić w skośne plastry, skropić wrzącym mlekiem. Ser zetrzeć na tarce, formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Bułkę namoczyć w roztrzepanym jajku i układać na dnie formy warstwami. Pierwszą warstwę bułki posypać startym serem i przyprawami, drugą warstwę- tym samym. Trzecią warstwę posypać porami pokrojonymi w plasterki, startym serem i przyprawami. Polać tłuszczem i zalać w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 04.05.2012 22:01
musi być pyszna
maciek7 12.01.2012 19:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak