Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z drożdży, pozostawić do wyrośnięcia. Utrzeć całe jajka z cukrem, do jaj wlać wyrośnięty rozczyn i mąkę i zarobić ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopione masło, skórkę cytrynową i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Przygotować śliwki tzn. umyć, przeciąć na ćwiartki, usunąć pestki. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę do pieczenia, powierzchnię ciasta posmarować jajkiem i nałożyć śliwki tak by skórka była na górze. Przycisnąć śliwki lekko do ciasta, pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Zapiec w nagrzanym piekarniku 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !