Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, napój pomarańczowy i wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jedno z moich ulubionych ciast.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pulchne piękne "zwierzątko"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !