Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
jaja 5 szt.
cukier puder 2 szkl.
olej 0,5 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
napój gazowany 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, napój pomarańczowy i wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 31.03.2015 22:44
pulchne piękne "zwierzątko"
pawlito 18.05.2014 10:13
apetycznie wygląda
Krystyna32 21.12.2013 10:19
bardzo lubię
MAŁGORZATA108 05.04.2011 18:29
Jedno z moich ulubionych ciast.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak