Sposób przygotowania

Robię domownikom taką sałatkę od lat, czasami nawet, na specjalne zamówienia znajomych, zabieram \"michę\" idąc do nich na imprezę.

Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym, wrzucić na wrzącą wodę, obgotować 10 min., odcedzić, przestudzić, pokroić w półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć, osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać kukurydzę, koperek, majonez i musztardę, wymieszać dokładnie. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny aby się przegryzła. Podawać jako dodatek do zimnych mięs i wędlin lub jako samodzielne danie. Jeśli ktoś lubi, może dodać pokrojonego w cieniutkie półplasterki pora, sałatka będzie ostrzejsza. Pieczarki przed pokrojeniem trzeba lekko odciskać w dłoniach, inaczej sałatka będzie zbyt rzadka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z kiszonym ogóreczkiem sałatka jest ostrzejsza w smaku i nie jest mdła.Bardzo fajne połączenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !