Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos ze świeżych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 dag
mąka 4 dag
śmietana 25 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos ze świeżych grzybów

Grzyby oczyścić, opłukać, posiekać, cebulę posiekać, dodać do grzybów. Grzyby zalać dwoma szklankami wody i ugotować pod przykryciem. Śmietanę wymieszać z mąką na gładką masę, wlać do miękkich grzybów, mieszając zagotować, odstawić. Do podprawionych grzybów dodać przyprawy do smaku- zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak