Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 12 szt
truskawki świeże 8 szt
ocet balsamiczny 150 ml
cukier 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

szparagi wrzucic na goraca wode z dodatkiem szczypty cukru i szczypty soli,gotowac ok 4 minut (lub w zaleznosci od swiezosci - wiecej czasu),truskawki umyc ,wyszypulkowac,osuszyc.ocet balsamiczny zagotowac ,zredukowac,dodac cukier,dodac trusakwki i przez minutke mieszac razem,nastepnie ugotowane szparagi przelozyc na talerz,pomiedzy nimi poukladac truskawki,polac sosem balsamico

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak