Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha wielkanocna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1/2 kg
żółtko jajek 5 szt
masło 100 gram
śmietana 18 proc 1 szkl
cukier puder 100 gram
cukier wanilinowy 1 szt
orzechy 1/2 szkl
rodzynki 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha wielkanocna

Do zmielonego sera dodać żółtka,masło i śmietanę,wszystko wymieszać na gładką masę.Masę przełożyć do garnka i na małym ogniu,stale mieszając podgrzewać ok.15 minut,aż masa zgęstnieje.Stale mieszając dodać cukier puder i cukier waniliowy.Na koniec dodać orzechy , rodzynki i wymieszać.Masę przełożyć na sito,wyłożone płócienną serwetką,poczekać aż wystygnie i odcisnąć nadmiar serwatki.Gotową zawinąć w serwetkę i wstawić do lodówki aż całkowicie wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.05.2013 14:09
bardzo lubię ale sama nigdy nie robiłam
Wafelek2601 21.06.2012 21:26
super
Krystyna32 07.03.2012 10:28
extra
Natalia40 30.06.2011 20:03
super
ben-ka 21.05.2011 10:01
pascha jest świetna,raz do roku warto zrobic:)
traktorek 08.04.2011 15:12
jadłam ale nie robiłam ale spróbuję
misia53 07.04.2011 17:33
Paschy nigdy nie robiłam a napewno smaczna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak