Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na wywarze z kości, młode liście pokrzywy dokładnie czyścić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać pokrzywę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodać śmietany i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    będąc na spacerze widziałam takie młode apetyczne pokrzywy, może się odważę! jedna z moich znajomych jada je z białym serem i nie tylko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    zdrowe i dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    warto spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    warto spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    warto spróbowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !