Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna z pieczenią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarnych oliwek 2 łyżki
pomidory 2
sałaty masłowej kilka listków
żółtej papryki 1 strąk
wędzonego boczku 3 plasterki
Musztarda francuska Prymat pół słoiczka
płynnego miodu 1 łyżeczka
sos sojowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna z pieczenią

Listki sałaty umyj i porwij na kawałeczki. Ułóż na półmisku. Pomidory potnij na cząstki. Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, i pokrój w słupki. Oliwki osącz. 2. Przygotowane składniki razem z plastrami pieczeni pokrojonymi w kostkę rozłóż na sałacie. Dopraw solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z miodem i dopraw sosem sojowym. 2. Boczek potnij w paseczki, wysmaż na chrupko na mocno rozgrzanej patelni. Składniki na półmisku posyp boczkiem. Polej sosem i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.05.2012 20:47
pychotka;)
gusia1000 15.04.2011 00:34
Extra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak