Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dkg
masło 15 dkg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyż
natka pietruszki garść
czosnek 2 ząbki
pieczarki 12 szt
śmietana 120 ml
gałka muszkatałałwoa
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane wątróbką

wątróbkę lekko obsmażyc gdy się zarumieni dodać pokrojoną w kostke cebule i czosnek oraz nóżki grzybów. doprawić sola i dodać natkę Gdy będzie miękka zmiksować z śmietaną , doprawić gałką i faszerować kapelusze. Kłaść na brytfance i piec 20min w temp 180C. Z bułki tartej i masła zrobic polewę zarumienic i polac pieczarki. Wierzch można posypać startym żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 05.04.2012 17:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak