Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z selerem naciowym i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
seler naciowy 1/2 pęczka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula
chilli suszone w płatkach
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z selerem naciowym i kukurydzą

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulkę a gdy się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą pieprzem i pokruszonym chilli.

Po chwili dodajemy pokrojone łodygi selera i kukurydzę, zalewamy wodą lub bulionem tak by całość była przykryta sosem i dusimy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 29.12.2011 12:09
super pomysł na szybki obiad :)
Ela15 28.05.2011 21:04
mniam
novita26 18.04.2011 09:33
mniam
pawel6 06.04.2011 15:44
smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak