Sposób przygotowania

Sos przyrządzić w/g instrukcji na torebce - najlepiej zrobić to wlewając wodę i olej do słoiczka, dosypać proszek z torebki, zakręcić i energicznie wstrząsnąć kilka razy. Papryki oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić ogórki i wędlinę. Fasolkę pokroić na 2-3 cm kawałki. Do miski wrzucić kaszę, ew. rozdrobnić ją widelcem, dodać paprykę, ogórki, fasolkę, wędlinę. Dosypać koperek, Wymieszać, polać sosem, ponownie wymieszać, odstawić na 10-15 min. do lodówki aby smaki się przegryzły. Przed podaniem ew. doprawić odrobiną soli i pieprzu. Ja podałam sałatkę z dodatkiem jajka na twardo, jako samodzielne danie na lunch.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię sałatki ale kaszy gryczanej to ja jeszcze nie używałam do sałatek,czas to zmienić:)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    ciekawy pomysł na sałatkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a ja jeszcze takiej nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale kolorowa, i pewnie zdrowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !