Sposób przygotowania

Mąkę,masło,żółtka i śmietanę wymieszać,zagnieść.Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3 godz.Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier puder i cukier waniliowy,razem ubijać 10 min,po czym wsypać pokruszone orzechy i delikatnie wymieszać.Kulki ciasta cienko rozwałkować,przekroić na 2 części.Na każdą nałożyć masę i zwinąć w rożki.Piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    zapowiada się słodko
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne do kawki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    poproszę jednego na wynos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam takie słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniamniusie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    uwielbiam ;) =)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !