Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki orzechowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 20 dag
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana gęsta 2 łyżki
masa
orzechy 20 dag
cukier puder 20 dag
białko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki orzechowe

Mąkę,masło,żółtka i śmietanę wymieszać,zagnieść.Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3 godz.Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier puder i cukier waniliowy,razem ubijać 10 min,po czym wsypać pokruszone orzechy i delikatnie wymieszać.Kulki ciasta cienko rozwałkować,przekroić na 2 części.Na każdą nałożyć masę i zwinąć w rożki.Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 14.06.2012 14:45
uwielbiam ;) =)
Małgorzata106 10.04.2012 19:54
pycha
kuklik 22.10.2011 17:21
mniamniusie
Seba 21.08.2011 11:28
smaczne
kate.500 04.08.2011 08:49
pycha
Mariusz10 09.04.2011 19:18
uwielbiam takie słodkości
Robert10 09.04.2011 13:07
poproszę jednego na wynos
Krystyna32 08.04.2011 08:31
extra
AgaS10 06.04.2011 12:45
fajne do kawki:)
Dorota59 06.04.2011 10:32
zapowiada się słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak