Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitna szynka cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
sól do smaku
śmietana 12% 3 łyżki
cebula 3 szt
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
chili do smaku
olej do smaku
cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitna szynka cytrynowa

Cebulki pokroić w talarki,podsmażyć na patelni na oleju.Mięso pokroić w średniej wielkości plastry,rozbić tłuczkiem,posypać odrobiną chili i posolić.Następnie poddusić razem z wcześniej usmażoną cebulą w głębokim garnku.W czasie duszenia dodać liścia laurowego,kilka ziarenek ziela angielskiego i trzy łyżki śmietany.Pod koniec duszenia wcisnąć do garnka połowę soku z cytryny(bez pestek).W ten sposób powstanie pyszny sok cytrynowy.Podawać z ryżem lub ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 21.06.2011 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak