Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto Justysi

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
cebula biała 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
ryż do risotto 800 gram
pieczareki całe 400 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek ząbki 2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól
koncentrat pomidorowy 8 łyżek
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto Justysi

Mięso z indyka mielimy. Zmielone rzucamy do rondelka z margaryną. Całość smażymy z 20 minut. W międzyczasie kroimy cebulę, paprykę i pieczarki w kostki. Do mięsa dorzucamy cebulę i pieczarki. Całość smażymy pod pokrywką a po 10 minutach dodajemy paprykę. Wszystko doprawiamy uniwersalną przyprawą Kucharek, bazylią, białym pieprzem, solą, i czosnkiem ( 2 ząbki). Gdy mięso będzie gotowe dodaje do niego koncentrat pomidorowy i ketchup. Na koniec wszystko zagęszczam mąką.
Podaje z wcześniej ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.11.2012 00:13
extra
Wacław 23.07.2012 15:42
smaczny obiad
kate.500 15.06.2012 00:29
pycha
dianix 16.10.2011 11:24
lubiie je jesc
anja3107 18.08.2011 16:41
super
Robert10 28.06.2011 16:40
ekstra
Kuchareczekjeden 10.06.2011 06:28
pyszne
Ania67 24.05.2011 09:59
świetne
AgaS10 09.05.2011 14:37
smaczniutkie:)
ronald88 23.04.2011 14:32
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak