Sposób przygotowania

Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Margarynę rozpuścić, ochłodzić i wlać do ubitych jajek. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do jajek, ciągle mieszając. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem średniej tortownicy. Z umytych i osuszonych śliwek wyjąć pestki i układać połówki na cieście. Piec 40 min. Po upieczeniu można posypać ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Wygląda kapitalnie, az jesc się chce...
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    bdb ;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    swietnie sie prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię ciasta ze śliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !